Як створити гугл форму | Створення тестів онлайн


    Ще не так давно в Blogger був спеціальний віджет за допомогою якого можна було створити тести та провести опитування серед своїх читачів. Однак чомусь його прибрали, можливо це через то, що він відбирав хліб у іньшого інструмента Гугл для тестувань та опитувань під назвою Google Forms.

    Відео інструкція зі створення та редагування тестів в Гугл формі


    Ото ж маємо те, що маємо і якщо вам потрібно провести оперативне опитування, або тестування я раджу використовувати форми від Гугл. Яку ви можете встановити на свій HTML сайт, наприклад Google Site, Blogger (він же Blogspot), WordPress та ін., або відправити її ерез посилання в свою групу у Viber, Facebook, Telegram і т.д..

    Як створити тести в гугл формах

    Для встановлення віджету гугл форми вам необхідно створити аккаунт в гугл (користувачам Blogger цього робити вже не потрібно). Далі переходимо на сайт Google Forms

    Google форми вхід на сайт

    Тепер ви можете обрати тип форми по наданим шаблонам, або створити свою форму. Для прикладу берем вже готовий шаблон "Відповідь на запрошення".

    Звертаю вашу увагу на те що, шаблони форм будуть відсутні, якщо ваш профіль на український мові. Як змінити мову інтерфейсу дивіться у відео інструкції, яка знаходиться в кінці публікації.


    Форми гугл шаблони

    Ото ж зробивши клік мишкою по любій області запропонованої нам форми, ви побачите, що можна редагувати текстові поля, додавати нові поля з варіантами відповідей, чи запитаннями. Саме те, що нам потрібно.

    Редагування форм гугл

    Після того, як ви завершите редагування форми, для того, щоб переглянути як вона буде виглядати натисніть на іконку ока (перегляд) у верхній частині панелі управління. Якщо вас все влаштовує тисніть на кнопку Відправити.

    Гугл форма відправити

    Навіть після Відправлення, якщо у вас виникне бажання, щось змінити або дадоти до форми, ви зможете з легкістю це зробити. Але про це трохи пізніше.

    Як встановити Форму на сайт

    Тепер, коли перед вами з'явиться нове віко Відправити оберіть опцію HTML код, задайте формі необхідні параметри висоти і ширини в пікселях, та натисніть на кнопку Копіювати.
    Гугл форма HTML код

    Цей код необхідно розмістити в потрібній вам області вашого блогу, звичайно в тій області, де є HTML редактор. Наприклад в Blogger ви можете додати форму в Публікації, або Сторінки на вкладці HTML, або створивши новий HTML гаджет в розділі Макет. Для цього:


    1. Переходимо в Макет
    2. Додаємо новий гаджет
    3. Обираємо гаджет HTML\Javascript
    4. Вставляємо HTML код форми Гугл
    5. Зберігаємо гаджет.



    Вітаю, щойно ви створили та додали в блог форму для опитування. Щоб переглянути відповіді ваших читачів, поверніться до редагування форми та перейдіть з вкладки Питання на вкладку Відповіді.

    Як ви вже зрозуміли таким же чином ви можете редагувати опубліковану вами форму, всі зміни будуть автоматично відтворюватись, тобто код форми не доведеться додавати знову.


    Як дізнатися результати відповідей на тести 

    Як вчителям, учням, та студентам дізнатися результати відповідей в тестах від Гугл

    Як відправити форму через Viber

    Для того, щоб відправити створену форму в групу на Viber:
    1. Клікніть по фіолетовій кнопці в горі екрану "Надіслати".
    2. В новому вікні натисніть на іконку ланцюжка.
    3. Скопіюйте вказане посилання та вставте його в свою групу на Viber.

    як відправити Гугл форму на Viber

    Відео інструкція відправки Форми на Viber та розміщення на сайті:


    Відповіді на часті запитання

    Блок із відповідями на часті запитання читачів:

    Як створити форму на мобільному пристрої?
    На мобільному все робиться так само, як і на ПК та ноутбуці, просто деякі елементи сторінки можуть бути сховані під меню.

    Як зробити анонімне опитування в гугл формах?
    Для цього достатньо не створювати такі блоки як Ім'я та Прізвище. Якщо ж ви той хто проходить опитування, тоді у вас такої можливості немає.

    Чи можна створити онлайн курс на даній платформі?
    Такої можливості немає проте ви можете скористатися відповідним для цього сервісом, також з тестами та опитуваннями. Відео інструкція:

    Поділитися: