Blogger - Публікації: Редактор та Основні Налаштування Публікацій

Відео по темі:
Публікації в Blogger. Редактор та основні налаштування

Для чого в Blogger потрібні публікації?

Публікації це одна з головних частин блогу. Можна навіть сказати, що це його серце. Завдяки публікаціям ви маєте змогу створювати контент та ділитися ним з іншими людьми. Саме так працює блогінг. Не важливо з якою метою (заробіток, допомога іншим, власні нотатки) ви стали на шлях блогера, вашим найголовнішим інструментом будуть саме публікації. Саме статті будуть генерувати основний трафік блогу, якщо звісно все робити правильно. Всі дописи відображаються на головній сторінці, однак щоб не перенавантажувати її було створено посторіночну навігацію. Максимальну кількість водтворюємих повідомлень можна налаштувати в розділі Макет - Публікації блогу.

Редактор для свторення публікацій

Blogger, як і інші програми для створення контенту має свій власний редактор, який розподіляється на основний "Написати", та додатковий "HTML" розділи. В основному редакторі контент відображається звичним для вас виглядом, однак в HTML він буде мати зовсім інший вигляд, тому що там відтворюються коди контету за допомогую яких браузер вибудовує їх у заданному порядку. Тобто перший редактор "Написати" працює на читачів, а другий редактор HTML взаємодіє з браузером та пошуковими системами. Більшість потрібних нам інструментів для написання статті знаходяться в основному редакторі "Створити", якщо ви перейдете на вкладку HTML, то побачите, що інструментів стало значно менше і вам вже не так комфортно як було за секунду до цього 😏.

Основні інструменти редактора 

blogger редактор публікацій

Інструментів в редакторі не так багато, але більше іх і не потрібно, для написання чіткого та зрозумілого контенту вистачить і того, що є. Я виділю основні інтсрументи, а саме Завантаження картинок (фотографій), створення посилань на інші сторінки або джерела, нумеровані та марковані списки, і звісно заголовки та підзаголовки. Більш професійні автори можуть використовувати весь арсенал, який є в наявності Blogger. Все це працює інтуїтивно просто, вам потрібно лише спробувати.

Налаштування публікацій

До налаштувань публікацій відноситься права бокова панель де знаходяться:
  • Мітки - з їх допомогою можна розділити дописи на категорії.
  • Дата публікації.
  • Постійне посилання - показує як буде виглядати посилання на допис
  • Місцезнаходження.
  • Опис пошуку (мета тег Description) - коротка суть вашої статті.
  • Параметри з відображення коментарів та HTML коду.

Як бачите в створенні публікацій немає нічого складного. Але є одне але. Для просування в пошукових системах потрібно створювати контент, який шукають. Як це робити, ви дізнаєтесь в наступній публікації "Як створювати публікації під пошукові системи". Після чого перейдемо до вивчення чергового розділу Blogger "Сторінки".

Сподіваюсь матеріал вийшов зрозумілим, однак якщо після ознайомлення з наим виникли питання, пишіть в коментарях.


Поділитися: