Як додати сайт в пошукову систему Google Search Console

Додавши свій сайт в Google Search Console ви зможете спостерігати за його статистикою, яка допоможе вам у просуванні в пошуковій системі Google.

Що таке Google Search Console?


Google search console - це інструмент для збору статистики стосовно того, як функціонує сайт за певний період, або на даний момент. Він допомагає зрозуміти в якому напрямку вебмастеру слід рухатись, та які елементи сайту слід покращити.

Наприклад в розділі Ефективність ви можете з'ясувати по яким ключовим фразам ваш блог відображається в пошуковій системі Гугла, та які з цих фраз приводять в блог більше всього читачів.
google search console ефективність

На малюнку вище ви можете побачити, що по фразі "Blogspot vorlagen" за послідні 3 місяці на сайт перейшло 20 людей, та 67 раз сайт відображався в пошуковій системі.

Як додати сайт в Google search Console


Щоб додати сайт в Google Search Console вам необхідно:

1. Зареєструватися в гугл.
2. Перейти на сайт google search console.
3. Скопіюйте назву свого домена та вставте її у вікні Домен або Префікс URL-Адреси та натисніть кнопку Продовжити.
гугл косноль додавання нового сайту

4. Після цього система автоматично розпізнає вас, як власника, або попросить підтвердити право власності. Найпростіший спосіб підтвердження за допомогою HTML тегу. Скопіюйте запропонований HTML тег та розмістіть його в HTML редакторі свого сайту між тегами <head> ... </head> після чого поверніться на сайт google search console та натисніть кнопку Перевірити.
google search console підтвердження права

5. Якщо ви зробили все вірно система перенаправить вас в панель управління Консолю.

Вітаю, щойно ви пройшли короткий курс з ведення сайту в Google Search Conole. Якщо у вас виникли питання по темі пишіть в коментарях.





Поділитися: