Blogger - Макет: Налаштування та Основні Функції Макету

Відео по темі:
Blogger - налаштування Макету

Макет в Blogger полегшує завдання у налаштуванні блогу не тільки новачкам але й бувалим блоггерам. В любий час ви можете з легкістю встановити новий гаджет, розмістити гаджет в найбільш підходящому для нього місці, змінити заголовок блогу, завантажити шапку, встановити фавікон, задати певну кількість публікацій для відображення на головній сторінці. Вище вказані налаштування відносяться до одних із найголовніших в Blogger.
Blogger - Макет

Макет - це будова блогу

По суті Макет відображає будову вашего блогу, а точніше будову його Теми (Шаблону). Кожен шаблон може мати ту, чи іншу будову. Наприклад зустрічаються Теми з одною, двома та навіть трьома боковими та нижніми колонтитулами (сайдбарами) які служать для розміщення гаджетів. Створивши гаджет в одному із сайдбарів в подальшому, ви з легкістю зможете перемістити його в інший сайдбар. 

гаджет html javascript
Одним із найважливіших гаджетів в Макеті є гаджет під назвою HTML\Javascript. Саме з його допомогою, в блог можна додати рекламу, відео, та інші елементи, які були написані на HTML. 

Однак в загальному списку гаджетів є ще багато корисних віджетів, наприклад:
  • Популярні публікації - відображає найбільш відвідувані дописи блогу за певний період часу.
  • Мітки - відображає категорії блогу.
  • Рекомендована публікація - допоможе встановити найбільш цікавий на вашу думку допис в потрібному вам місці.
  • Форма контактів - відвідувачі зможуть спілкуватись з вами через email.
  • Сторінки - створивши сторінки ви з допомогую гаджета зможете додати їх як головне меню в горі блогу, або в один із сайдбарів.
  • Архів - полегшить взаємодію між блогом та читачами.

Все це та багато іншого може бути реалізовано за допомогую Макету. З вивченням цього розділу у вас не повинно виникнути проблем. Зрозуміти принцип його роботи досить легко, однак якщо у вас все ж таки виникнуть труднощі, тоді звертайтесь за допомогою в коментарі і я з радістю доможу вам. 

Наступним кроком буде вивчення чергового розділу Blogger Тема.


Поділитися: